• ☑ Gratis verzending
Quality & Luxury

Wolf Luxury & Quality - Corneliani

Wereldklasse sedert 1930

Alfredo Corneliani startte in 1930 een naaiatelier voor regenvesten en mantels maar door de tweede wereldoorlog stopte Alfredo de productie. In 1958 echter zorgden zijn zoons Claudio en Carlalberto voor het vervolg: ze richtten in Mantua een vennootschap op. In 1985 werd er ook een afdeling in New York gestart en in 1997 werd de eerst flagship store gestart in Milaan. Waar anders? Ondertussen is dit merk een grote wereldspeler op het vlak van luxekledij.

Made to measure

Als Italiaans luxemerk is dit merk het meest gekend voor zijn maatpakken en sportieve jassen. Corneliani maakt geen prèt-à-porter maar made-to-measure kleding. Dat is geen maatwerk zoals bij een kleermaker, maar zorgt wel voor een snit die beter past, aangepast aan de drager ervan. De uitgelezen stoffen en de strakke maar toch comfortabele snit zorgen ervoor dat deze pakken een plezier zijn om te dragen.

Elegantie met een tikkeltje nonchalance

De laatste collecties zijn een ode aan de gesofistikeerde, mannelijke, luxueuze stijl, trendy geïnterpreteerd en met een perfect evenwicht tussen elegantie, comfort en gebruiksgemak. Trouw aan de merkgeschiedenis, heeft Corneliani zijn look een iets meer dynamische, lossere stijl gegeven. De stijl is relaxer, spontaner en minder stijf. Vloeiender en met een stukje zelfzekere nonchalance.

Sobere gesofistikeerdheid, typisch Italiaans

De man die ervoor kiest Corneliani te dragen is zeker van een heel zelfzekere stijl met een tikkeltje nonchalance, zonder dat hij daarbij toegevingen moet doen op het vlak van elegantie of het vakmanschap van een Italiaans kleermakersgeslacht. Die sobere gesofistikeerdheid is typisch.