• ☑ Gratis verzending
Quality & Luxury
 (0)

Wolf Luxury & Quality - Galotti jassen & mantels

De liefde voor vakmanschap is waarschijnlijk nergens zo groot als in Firenze

Francesco and Orlando richtten in 1965 het bedrijf Gallotti op in de omgeving van Firenze. Een stad die artistiek handwerk en ambachtelijk vakmanschap door meesters in een discipline in- en uitdament al sedert de renaissance. In vorige eeuw bouwde Firenze of Florence trouwens ook een heel sterke reputatie in het verwerken van leder, zowel in Italië als daarbuiten. Gallotti produceert ondertussen ook geweven kledij.

100 % Italiaans meesterschap in jasjes en mantels

Gallotti is een Italiaans producent van alleen jasjes en mantels. Het bedrijf produceert als één van de weinige alles nog steeds in Italië. Ze bieden een mix van passie, liefde voor het detail en hopen vakmanschap. Ze nemen expliciet afstand van merken die de oude tradities afdoen als voorbijgestreefd of onbelangrijk. Het zijn traditionele vakmensen die werken met heel uitgelezen, fijne materialen maar dat houdt hen niet tegen om soms heel vernieuwende technieken te gaan toepassen.

Traditioneel maar heel uniek

Respectvol voor de tradities in het métier van kleermakers, geven ze elke collectie weer een moderne twist aan hun creaties. Bij Gallotti werken ze bovendien handmatig en met kleine productieruns en produceren alleen op een bestelling. Zo vermijden ze overproductie, afval en het effect daarvan op onze leefomgeving. Elk kledingstuk van Gallotti is daardoor heel uniek.