• ☑ Gratis verzending
Quality & Luxury

Jacob Cohën

Jacob Cohën is het luxe jeans merk bij uitstek

Het brede scala aan luxe , kwalitatieve eigenschappen en verrijkende details valt haast niet op te sommen : Vooreerst is er de telkens weer verschillende centrale sierknoop , oh die zijn zo mooi! Evenzeer in het oog springend is de 100% lederen patch achteraan de broeksband , telkens weer uitgevoerd in een nieuw ontwerp of kleurstelling afhankelijk van het thema of de stofkleur van de broek. Deze 2 elementen vormen samen de centrale knipoog naar het thema en de kleurpatronen van de broek. Verder zijn er de sier- en montage-stiksels met zeer specifieke kleuren , steek types en lengtes die samen mengkleureffecten opleveren. Het samenspel van fijne en dikkere naai-garens (en zelfs koorden) door elkaar vormen een verbluffend mooi geheel. 
Jacob Cohen production
Jacob Cohen button patches

Superieure denim afwerking bij Jacob Cohën

Al deze details en elementen vormen samen het thema of de kleurstelling van de broek. Kleine en grotere , mooi blinkende revetjes (klinknageltjes) verzekeren niet alleen de sterkte van uw Jacob Cohën broek op de cruciale plaatsen  , ze (ver)sieren bovendien het luxeproduct en helpen mee aan de chique uitstraling ervan. Verder zijn er ook de fijne parfums waarmee de broeken behandeld zijn , de talloze hand-genaaide details en fantasie stiksels , de luxueuze en extreem kwalitatieve stoffen. Dat zijn de belangrijkste uiterlijke kenmerken van een Jacob Cohën Jeans. De kenmerken aan de binnenkant van een Jacob Cohën jeans bieden haast evenveel spektakel als die aan de buitenkant. Vooreerst zijn er de mooie bedrukte of geborduurde dessins op de zak-voeringen van de jeans broeken , ook deze maken deel uit van het thema of de kleurstelling van de broek. Soms wordt er ook gewerkt met een bedrukking of contrastkleur aan de binnenkant van de denim stof als extra element ter ondersteuning van het thema of de kleurstelling van de broek ; dit laatste levert een erg hippe look op wanneer de broek met een omslag gedragen wordt. Het is niet alleen de originele en telkens wisselende zak-voering die de binnenkant van de broeken zo interessant maakt , de weergaloze afwerking binnen de broek toont ook veel mooie details. De knoopsgaten zijn zeer mooi en uiterst precies omlijnd met een karakteristiek en zeer gelijkmatig naaiwerk in de kleuren van het thema van de broek. 

Broeken met Italiaanse karakter

Ongetwijfeld wordt uw aandacht ook getrokken door de verschillende geborduurde en ingenaaide teksten binnenin de broek. Deze zijn filosofisch , instruerend of vermelden gewoon de modelnaam van de broek en haar eigenschappen. De mooie blinkende knoopjes van de sluiting zijn ook zeker een meldenswaardig detail. Op de strategische montage elementen van de Jacob Cohën jeans zijn dikwijls 3 bolletjes of streepjes in de kleuren van de Italiaanse vlag geborduurd ,  ze benadrukken het Italiaanse DNA van de broek en onderstrepen tevens de "made in Italie" van het product. De rechter broekzak van iedere Jacob Cohën broek of short/bermuda beschikt over een extra ingenaaid zakje , dit dient om kleine voorwerpen in onder te brengen en voorkomt het schuiven of aftekenen van deze voorwerpen in de broekzak.
Jacob cohen - Go to bed with a dream wake up with a purpose
Jacob Cohen Nieuwpoort

De kers op de taart

De laatste belangrijke elementen van een Jacob Cohën jeans maken geen deel uit van de broek zelf maar zijn wel erg karakteristiek voor de filosofie van het luxe merk :  Alle Jacob Cohën broeken gaan vergezeld van een mooi en origineel sjaaltje van 60 X 60 cm bedrukt in een print die qua vorm en kleur alweer aansluit bij het thema of de kleuren van de broek. Iedere nieuwe kleurstelling of thema levert een nieuw ontworpen sjaaltje op ; het zijn vaak echte kunstwerkjes die we bij herenkleding Wolf in Nieuwpoort al eens in een mooi kadertje durven presenteren. Iedere Jacob Cohën jeans heeft bovendien een geconfectioneerd zakje met toebehoren aan boord ; hierin zitten tuitjes met de verschillende gebruikte garens om te gebruiken wanneer u een retouche uit laat voeren. Vaak bevind er zich ook een metalen parfumflesje in om uw jeans , desgewenst , opnieuw te parfumeren. U vindt ook een gebruikscode bij elke jeans van Jacob Cohën : zo vaak mogelijk indragen alvorens te wassen , mijd droogtrommels , niet drogen in direct zonlicht , rechtsom wassen

Limited edition jeans van Jacob Cohën

In de top uitvoeringen van Jacob Cohën treffen we onder andere de Limited Editions ; dat zijn jeans broeken gemaakt in zeer kleine oplagen. Deze broeken genieten nog meer extra details en kwalitatieve eigenschappen zoals de selvedge denim stoffen waaruit ze gemaakt zijn , deze zijn geweven op oude smalle weefgetouwen.  Het denim weefsel dat hiermee geproduceerd wordt is zeer vormvast , toont een uiterst mooie structuur en voelt erg degelijk aan ; het belangrijkste kenmerk is de afgeboorde zelfkant waardoor de stof niet uit zal rafelen. Deze bij het weven afgezette zelfkant wordt vaak verwerkt in details aan de buitenkant van de broek als decoratief element en als statement. Deze Limited Edition uitvoering van Jacob Cohën Jeans is inmiddels uitgegroeid tot een collectors item voor vele liefhebbers.
Jacob Cohen Denim
Jacob Cohen Nieuwpoort

Jacob Cohën bij Wolf herenkleding in Nieuwpoort

In de jeans denim lijn van Jacob Cohën doen we vooral de modellen J620 , J622 en J688 . Model J620 van Jacob Cohën is is een jeans met rechte pijpen en een middelhoge taille - model J622 van Jacob Cohën is beduidend lager in de taille en een stuk strakker op het been , een echte superslim fit - model J688 van Jacob Cohën is dan weer een hogere broek met een aansluitend been , een gematigde slim fit dus. Daarnaast hebben we ieder seizoen wel een aantal chino's in huis , dat model heet Bobby bij Jacob Cohën. Het is een redelijk lage chino met een vrij strakke beenwijdte. Typerend is het muntzakje met klepje vooraan onder de band en de ingewerkte achterzakken. In de zomer doen we de bermuda short van Jacob Cohën in 5-pocket uitvoering , we bieden deze aan in lichte jeans stof en in fijne gekleurde gabardines. Dit bermuda model van Jacob Cohën heet J6636 , het is een opvallend elegant zittende bermuda vol van de mooie details die we kennen van de jeans broeken.
Bekijk het volledig assortiment Jacob Cohën in onze webshop