• ☑ Gratis verzending
Quality & Luxury

Wolf Luxury & Quality - Piacenza Cashmere

Italiaanse kledingspecialisten sedert 1733

Piacenza is een familie van wolhandelaars en -bewerkers met honderden jaren geschiedenis, afkomstig van de streek van Biella, niet zo ver van Milaan. In 1733 kocht Pietro Francesco zijn eerste machine om te vollen, dat is het wollen textiel dikker, en steviger te maken, laten vervilten. De machine maakte net zoals in de Middeleeuwen gebruik van kaardebollen, een soort distelachtige plant. Die plant is tot op de dag van vandaag nog altijd onmisbaar in hun unieke productieproces, net zoals het locale bronwater uit de streek.

Altijd op zoek naar nog beter

Bijna 2 eeuwen later, in 1913, ondernamen Mario en Guido Piacenza een expeditie naar de Himalaya, waar ze op 5000 meter hoogte de warme stoffen van de sherpa’s opmerkten. Ze hadden de wol uit de ondervacht van een geit ontdekt: cashmere. Jaren later ontdekten ze ook de unieke kwaliteiten van kameelhaar bij de Berbers wat een omwenteling teweegbracht in het produceren van overjassen.

Het summum in wollen kleding

De know how van Piacenza bestaat voor een groot deel uit het selecteren en aankopen van natuurlijke wolsoorten en -variëteiten en daarna die verschillende soorten te mengen die samen het garen moeten vormen. Ze maken daarbij gebruik van de beste wolsoorten: merinoschaap, alpaca, vicuña, cashmeregeit, kameel en angorakonijn. Het garen wordt door Piacenza ook gesponnen, nabewerkt en geweven.

Superieure soberheid

In hun collecties staan de superieure eigenschappen van vooral Cashmerewol centraal: hun kleding is warm, licht en stijlvol met vooral nadruk op kwaliteit en comfort. Mannen die Piacenza dragen doen het vooral voor zichzelf, niet om een modestatement te maken.