• ☑ Gratis verzending
Quality & Luxury

PT Torino - PT01

PT Torino

Specialist broeken fabrikant PT Torino

Specialisatie in fabricatie van broeken in het topsegment dat is het DNA van PT Torino. Broeken die puur en simpelweg luxueus zijn , zowel aan de binnen als de buitenkant.

Gepassioneerd door het vakmanschap van de meester kleermaker startte de oprichter van het merk PT Torino eind jaren zestig zijn zoektocht naar een nieuwe benadering en vormgeving van op maat gemaakte broeken. Zijn persoonlijke uitdaging was te bereiken dat het meest essentiële item in de garderobe van de man , de broek , een object van verlangen en koestering zou worden.

Opmerkelijk vakmanschap

Door het voortdurend in vraag stellen van de definitie van het vakmanschap , doch met een opmerkelijke kennis en gevoel voor de klassiekers en het oude meesterschap , heeft PT Torino het broekmodel voor mannen , door de jaren , in vele landen getransformeerd. De ongebruikelijke combinaties van stoffen voor klassieke luxe kostuums in broeken met moderne snit en styling hebben uiteindelijk tot unieke concepten geleid. Het is duidelijk dat de het in 1969 gestarte ambities en voornemens van de oprichter tot grote resultaten geleid hebben. Ze hebben gediend als voorname leidraad en visie om een overheersende impact te bekomen op de kledingstijl van de moderne man en de inhoud van zijn kleerkast.  
Van Laack
PT Torino

Gewaardeerde topkwaliteit broeken

Ze produceren sedert decennia één der meest gewaardeerde topkwaliteit broeken ter wereld. Toewijding aan het vak is en blijft de handtekening van PT Torino.

Vandaag is PT Torino één van de belangrijkste wereldspelers in het vakgebied van hoogwaardige broeken. Ze produceren één der meest gewaardeerde topkwaliteit broeken ter wereld en zijn vertegenwoordigd in meer dan 40 landen wereldwijd. De broeken die ze ontwerpen , bedenken en samenstellen zijn zo onberispelijk gemaakt en van een dermate hoge kwaliteit , afwerking en pasvorm dat men , eens men ervan geproefd heeft , er altijd op terugvalt. Turijn is hun thuisbasis waar de meeste broeken tevens geproduceerd worden.

PT Torino PT01 collectie bij Wolf

We zijn verheugd dat het merk PT Torino deel uitmaakt van ons aanbod. Het bestuderen van de uiterst fijne en precieze montage alsook de onberispelijke afwerking stemt ons echt gelukkig. Bij Wolf herenkleding te Nieuwpoort voeren we de PT01 collectie , dat zijn de chino modellen met schuine steekzakken en eveneens de bermuda's die van deze chino lijn afgeleid zijn. We zijn heel erg onder de indruk van de weergaloze afwerking , pasvorm , compleetheid , stofkeuze en noem maar op .... Alle chino broeken en bermuda's hebben meerdere leuke en praktische details zoals het kleine zakje met een klepje vooraan of het ingenaaide kleingeld zakje in de rechter broekzak , dit laatste voorkomt dat kleingeld of andere kleine voorwerpen zouden schuiven of aftekenen in de broekzak.  Alle broeken zijn uitgevoerd met met mooie sierknopen en steevast hebben ze allemaal dat eigenwijze rechtopstaande tabje vooraan de broeksband waaraan men de chino's van de PT01 lijn meteen herkent.  De voering van de zakken is meestal gemaakt uit leuke en kwalitatieve fantasiestofjes , net als de voering van de overslag der drieknops-sluiting vooraan. Deze drie punten knoop sluiting aan de broekband waarborgt een elegante en mooi aansluitende pasvorm van de broeken vooraan , hetgeen een vlakke gladde look geeft en een eventueel buikje goed verbergt. Bij Wolf kiezen we voor de modellen uit de PT01 collectie die wat hoger zitten , dat komt het comfort en het vooraanzicht van de broeken extra ten goede.    Het kleuren pallet en de stoffenkeuze zijn vernuftig en uiterst smaakvol , het gevoel voor details en functionaliteit is weergaloos. Ondanks de klassieke perfectie die het merk hanteert zijn de pasvormen echter zeer up-to-date , van klassiek modern tot erg modisch , altijd gecombineerd met de best passende stof. In zo een broek wil iedereen "wonen" Door de hoge kwaliteit oogt de broek seizoenen lang als splinternieuw! 

U voelt het , we zijn verliefd op PT Torino !
Van Laack
Van Laack

wat is een chino broek

Een chino broek is sportief en trendy maar kan ook formeel gedragen worden. Chino broeken worden meestal gemaakt uit stevig katoen van hoge kwaliteit , zoals gemeld werkt men bij PT Torino ook vaak met wollen stoffen of mengelingen van wol en andere luxe draden.
De steekzakken en de ingewerkte achterzakken met sierknopen of knoop gesloten klepzakje , vaak aangevuld met één of meerdere "muntzakjes" zijn tevens kenmerken van dit type broek