• ☑ Gratis verzending
Quality & Luxury

Van Laack

Van Laack

Al 138 jaar marktleider in herenhemden

Het hemden merk Van Laack , opgericht in Berlijn in 1881 , heeft van bij de aanvang slechts één visie gehad : de meest perfecte en luxueuze hemden fabriceren en wel in de mooiste stoffen die er te vinden zijn. Het merk bestaat in 2020 al 139 jaar en maakt nog steeds dezelfde hoogstaande hemden met veel oog voor details , design , draagcomfort , kwaliteit en luxe gevoel. Alle hemden worden in Duitsland of andere Europese landen geproduceerd.

Van Laack bij herenkleding Wolf te Nieuwpoort

Het hemdenmerk Van Laack past qua product en visie perfect in de filosofie van herenkleding Wolf te Nieuwpoort die al jaren onder de slogan "quality & Luxury" werkt. Alle lijnen van het hemden merk Van Laack zijn er breed vertegenwoordigd : de Royal lijn , de Meisterwerk lijn en de Business lijn - allen in uitvoeringen van formeel tot casual. We doen vooral de toegankelijke pasvorm "tailor fit" , zowel met Italiaanse kragen ( spread collar ) als button down. Het voordeel van de tailor fitting is dat het een licht getailleerde pasvorm is die de elegantie ten goede komt ; mocht het hemd echter te strak zitten omstreeks het middel dan valt dit eenvoudig te verhelpen door de neepjes open te maken. Door deze makkelijk uit te voeren ingreep bekomt u een rechte pasvorm.
Van Laack
Van Laack

Kenners herkennen een Van Laack overhemd meteen

De overhemden van Van Laack worden gemaakt uit de mooiste stoffen en vereisen veel precisie handwerk. De kenmerkende parelmoeren 3-gats knopen van Van Laack zijn , dankzij het sterke materiaal , makkelijk en stevig tussen de vingers te pakken. Ze sieren ook de manchet en de knoopsluitingen. De hemden van Van Laack voldoen aan de hoogste eisen van natuurlijk comfort en het unieke lichaamsgevoel van het luxueuze hemd. De "Royal" lijn is de bekendste , de dubbele sluiting en de inkeping aan de manchet met het geborduurde kroontje erbij vormen samen met het Royal borduur onder de kraag de belangrijkste karakteristieken van de Royal lijn. Deze lijn is bij herenkleding Wolf te Nieuwpoort het breedst vertegenwoordigd. Sedert een 5-tal jaren heeft Van Laack zijn specialisatie uitgebreid met de Meisterwerk lijn. Deze lijn is tot stand gekomen nadat men per toeval een aantal oude patronen en montage technieken uit een vergeten lade opdiepte. Deze documentatie van het oude originele vakwerk inspireerde tot de ontwikkeling van de Meisterwerk lijn. Het hand genaaide armsgat , hetgeen een grote bewegingsvrijheid voor schouders en armen garandeert , is één van de karakteristieken. Deze hand genaaide naden van het armsgat en de schouder zijn ook een uitdrukking van gedetailleerde fabricage. De uitzonderlijk fijne zomen en de overlappende naden alsook de knoopsgaten worden met de hand gemaakt. Deze hemden zijn meestal gemaakt uit zeer fijne Italiaanse en Zwitserse stoffen. U herkent deze lijn het makkelijkst aan de enkele knoop op de relatief brede en afgeronde manchet hetgeen het hemd ongetwijfeld een speciale flair geeft - ook het label "Meisterwerk" onder de kraag spreekt voor zichzelf. De business lijn is wat meer opgezet vanuit budgetoogpunt en is bedoelt voor mannen die dagelijks formelere hemden dragen en dus ook dagelijks wisselen ; comfort en onderhoudsgemak staan hierbij voorop. U herkent deze lijn aan de iets smallere manchet en de verstelbare polsbreedte ervan.
Bekijk het volledig assortiment Van Laack in onze webshop